14Decembar2016
4. Biznis konferencija BEES 2016
„Kako privući nove investicije u energetskom sektoru - projekcije do 2020.“
4. Biznis konferencija BEES 2016
„Kako privući nove investicije u energetskom sektoru - projekcije do 2020.“
15. decembar 2016.


Četvrta Biznis konferencija BEES 2016 „Kako privući nove investicije u energetskom sektoru – projekcije do 2020.“ održaće se uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije i Inženjerske komore Srbije, 15. decembra 2016. u Sava centru u Beogradu.

Energetika, kao jedna od investiciono najintenzivnijih grana privrede i najvažniji deo nacionalnih strategija, konstantno unapređuje i postavlja nove zahteve u cilju unapređenja ekonomske efikasnosti energetskih sistema, konkurentnosti tržišta energije i strateškog pristupa korišćenju prirodnih resursa.

Cilj BEES 2016 je da obezbedi aktivno poslovno i stručno okruženje u kome će učesnici imati mogućnost da se u plenarnom delu informišu o daljim nacionalnim strategijama na teme energetske bezbednosti, razvoja tržišta energije i tranziciji ka održivoj energetici, kao i daljem pristupu vodećih regionalnih kompanija prirodnim resursima, posebno mineralnim izvorima energije kao što su nafta i gas, energetska efikasnost i komercijalna upotreba obnovljivih izvora energije.

Pored plenarnog dela, akcenat konferencije je stavljen na B2B sastanke, unapred dogovorene i organizovane između kompanija, strukovnih i finansijskih institucija i lokalnih samouprava.

Na predstojećoj Konferenciji se očekuje preko 400 učesnika među kojima će biti prisutni predstavnici institucija iz Evropske unije, Rusije, Kine, ministri resornih ministarstava zemalja Regiona, donosioci odluka preko 50 kompanija koje su najznačajniji nosioci razvoja različitih oblasti energetike, IT, kao i finansijskog sektora, predstavnici lokalnih samouprava i vodeći regionalni mediji. 

Resorna ministrarstva država regiona JIE će predstaviti svoje planove oslonjene na strategije za period 2017-2020, a stručni doprinos konferenciji pružiće Inženjerska komora Srbije uz učešće velikog broja licenciranih inženjera energetske efikasnosti i drugih povezanih struka.

Dosadašnja iskustva Biznis Konferencija posvećenih energetici i unapređenju energetske efikasnosti u Srbiji i regionu JIE, održanih u protekle četiri godine, potvrđuju visok standard i kvalitet organizacije koji učesnicima pruža niz mogućnosti da prošire stručna i praktična znanja i unaprede svoje poslovanje kroz konkretne poslovne dogovore.
Medijski partneri
RTS
Pink
Blic
Večernje novosti
Tanjug
ENLR
Blumen Group
RTV
SAT Media Group
NAVAK
eKapija
e-Razvoj
PMR
Eurotranslate
YUnet International
Diaspora Group