27Septembar2016
6. Biznis konferencija SEET 2016
„Turističko tržište jugoistočne Evrope“
6. Biznis Konferencija SEET 2016
„Turističko tržište Jugoistočne Evrope“
28. septembar 2016. - Sava centar, Beograd


6. Biznis konferencija „Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET 2016“, odžava se pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije 28. septembra 2016. u Sava centru u Beogradu.

Zemlje Jugoistočne Evrope imaju potencijal da tržištu ponude konkurentan proizvod, sa аutentičnim iskustvom, utemeljenom nа lokаlnom identitetu turističke destinаcije. Identifikacijom i iskorišćavanjem komparativnih prednosti, Region se može pozicionirati kao unikatna integralna turistička destinacija, što podrazumeva intenzivniju saradnju turističkih privreda država regiona, umrežavanje svih stejkholdera iz oblasti turizma, kao i kreiranje multisektorskih partnerstava.

Na 6. Biznis konferenciji „SEET 2016“ očekuje se preko 400 učesnika, među kojima će biti prisutni visoki predstavnici relevantnih institucija, strukovnih udruženja, kao i turoperatora iz EU, Rusije, Kine, SAD, UAE, Turske, zatim vodeći međunarodni stručnjaci za oblast održivog razvoja i poslovanja u turizmu, donosioci odluka u najvećim kompanijama iz oblasti turizma, avio i drumskog saobraćaja, turističkih agencija, predstavnici državnih i lokalnih uprava, obrazovnih i javnih institucija, predstavnici finansijskih institucija i vodeći regionalni mediji.

Biznis konferencija „SEET 2016“ ima za cilj unapređenje konkurentnosti i povećanje prihoda turističkih privreda u regionu JIE, jačanje regionalne saradnje, rast prometa turista izmedju zemalja u Regionu i privlačenja turista sa drugih emitivnih tržišta. Koncipirana je kao sinergija tri celine koje će učesnicima pružiti raznovrsne poslovne mogućnosti da svoje znanje, iskustvo i resurse stave u funkciju efikasnije artikulacije međusobnih interesa i pronalaženja optimalnih biznis modela:


I. Plenarni deo

Eminentni govornici će predstavljanjem najboljih praksi, podeliti svoja iskustva o uticaju turizma na razvoj nacionalnih ekonomija i strategije izvozne ekspanzije; neophodnosti sistemske podrške razvoju održivog turizma; mogućnostima razvijanja novih turističkih proizvoda i zajedničkih turističkih projekata od kojih će Region kao celina imati dugoročne ekonomske benefite.


II. B2B susreti

Preko 150 unapred dogovorenih i organizovanih B2B sastanaka potencijalnih partnera imaju za cilj da ohrabre učesnike u pronalaženju optimalnih biznis modela za kvalitetno i trajno povezivanje u zajedničkim poslovnim misijama i obezbeđuju stimulativne uslove za konkretne dogovore između potencijalnih partnera.


III. Okrugli sto

Tematski Okrugli sto će učesnicima omogućiti da svoje individualne prezentacije i inicijative predstave užoj ciljnoj grupi i iskoriste priliku za konstruktivnu diskusiju fokusiranu na odgovarajuće teme.


IV. Promotivne, prezentacione i PR aktivnosti

U cilju skretanja pažnje učesnika i šire javnosti na značaj kompanija u oblasti turističke industruje obezbeđene su dodatne prezentacione, promotivne i PR aktivnosti – prezentacija...


Medijski partneri
RTS
Pink
TV Naša
Blic
Večernje novosti
Tanjug
Turistički svet
ENLR
Kongresni turizam
SEE Business Travel & Meetings
Winter & Spa Travel Market
Putuj sigurno
Blumen Group
RTV
SAT Media Group
NAVAK
eKapija
e-Razvoj
PMR
Eurotranslate
YUnet International
Diaspora Group