10Decembar2013
Biznis konferencija o finansiranju projekata energetske efikasnosti u Srbiji
BIZNIS ENERGETSKE EFIKASNOSTI U SRBIJI - BEES 2013
Saopštenje za medije
BEES 2013 - BIZNIS ENERGETSKE EFIKASNOSTI U SRBIJI

10. decembra 2013. godine u Sava Centru u Beogradu održaće se Biznis konferencija o finansiranju projekata energetske efikasnosti u Srbiji BEES 2013. Konferencija se održava uz podršku Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije, Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije i u saradnji sa GIZ-om. Zemlja partner je Kraljevina Holandija.

BEES 2013, kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u ovoj godini i predstavlja jedinstvenu priliku za pronalaženje optimalnih biznis modela po ugledu na zemlje razvijenog odnosa prema energetskoj efikasnosti.

Cilj BEES 2013 je da lokalnim samoupravama predstavi održive modele za realizaciju projekata iz oblasti energetske efikasnosti kroz direktno povezivanje sa finansijskim institucijama i kompanijama koje na tržištu nude najoptimalnija komercijalna rešenja. Akcenat konferencije je stavljen na konkretne mogućnosti za realizaciju projekata energetskih sanacija zgrada i pratećih tehničkih sistema u javnom sektoru, uključujući i javnu rasvetu i ima za cilj da predstavi trenutno dostupne modele finansiranja na srpskom tržištu, konkretne uslove apliciranja i ugovaranja, kao i prezentaciju raspoloživih resursa u pogledu mogućnosti kompanija koje se bave izvođenjem građevinskih, mašinskih i elektro radova kao potencijalnih izvođača radova, inženjera i konsultanata za izradu projektne dokumentacije, te proizvođača/dobavljača energetski efikasnih materijala, opreme i sistema sa višegodišnjim iskustvom.

Na BEES 2013 očekuje se preko 400 učesnika budući da je obezbeđeno učešće predstavnika renomiranih međunarodnih finansijskih institucija (Svetska Banka, EBRD, EIB, KfW), međunarodnih organizacija za tehničku pomoć i saradnju (GIZ, IWO, JICA, USAIDE, UNDP, ASE), domaćih komercijalnih banaka, vodećih kompanija proizvođača materijala i opreme i izvođača radova sa iskustvom u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, lokalnih samouprava, kao i ESCO kompanija ( kompanije koje pored inovativnih projekata za ostvarenje veće energetske efikasnosti i smanjenja potrošnje energije klijentima nude i finansijska rešenja za njihovu realizacij) iz EU i regiona zainteresovanih za ugovaranje poslova vezanih za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u Republici Srbiji.

Na konferenciji BEES 2013. Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine predstaviće program Budžetskog fonda energetske efikasnosti, čija implementacija je najavljena za januar 2014. godine.
S` poštovanjem,

Mass Media International d.o.o.
11070 Novi Beograd, Gandijeva 115a/17
+381 11 718 68 44, 615 28 20
office@massmediainternational.rs
www.massmediainternational.rs