25Mart2015
2. Biznis konferencija
„Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona - TIL 2015”
Saopštenje za medije
2. Biznis konferencija „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona - TIL 2015” održana je uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, 26. marta 2015. u Sava centru u Beogradu.

Na Biznis konferenciji TIL2015 je učestvovalo preko 400 učesnika iz 20 zemalja i to iz Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona, EU, Turske, Rusije, Kine, Kanade, UAE… Najveći broj učesnika su činili donosioci odluka vodećih kompanija iz oblasti špedicije, logistike i drumskog, železničkog, avio i vodnog saobraćaja i donosioci odluka vodećih kompanija koje su korisnici usluga u ovoj oblasti, zatim visoki predstavnici relevantnih državnih institucija i strukovnih udruženja, međunarodni stručnjaci za oblast održivog razvoja, predstavnici finansijskih institucija i udruženja i osiguravajućih društava, predstavnici medija...

Učesnici su, pored plenarnog dela u kome je učestvovalo preko 30 eminentnih govornika, izrazili veliko interesovanje za B2B sastanke, što je potvrđeno kroz preko 150 održanih pojedinačnih sastanaka u toku dana.

U skladu sa EU strategijom predstavljeni su projekti i inicijative za dalji razvoj i unapređenje intermodalnih sistema, logističkih centara, zaštite životne sredine, bezbednosti u saobraćaju. Takođe, poseban akcenat je stavljen na JPP modele u transportnoj i logističkoj infrastrukturi, usaglašavanju zakonske regulative i carinskih propisana nivou Regiona, aktivnostima strukovnih udruženja i lokalnih samouprava na unapredjenju mreže logističkih, distributivnih centara i slobodnih zona.

TIL 2015 tradicionalno je završen svečanom dodelom nagrade Brand Leader Award. Za doprinos realizaciji Strategije EU za Dunavski region u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja i unapređenju mobilnosti i intermodalnosti nagradu je dobio Gospodin Miodrag Poledica, Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Milšped Grupa kao logistički provajder broj 1 na tržištu Jugoistočne Evrope, a za izuzetan doprinos razvoja transporta i logistike u regionu Jugoistočne Evrope nagrađene su i sledeće kompanije: Aerodrom Nikola Tesla a.d. Beograd, DHL International, Gebrüder Weiss, Transport Trade Services Rumunija, T.P.G. Logistics. Slovenija, Kontejnerski terminal i generalni tereti Bar, Slobodna zona Zrenjanin, TimoCom Soft- und Hardware GmbH, Standard Logistic, E-Smart Systems, YUBA i za izuzetan doprinos u edukaciji i unapređenju bezbednosti u saobraćaju Nacionalna vozačka akademija NAVAK